fbpx
Selecteer een pagina

Waarom kiezen voor een WordPress website?

Welk systeem wint?

Waarom wordt het ene systeem een succes en het andere helemaal niet? Natuurlijk geloven we graag dat het beste altijd wint maar de geschiedenis heeft bewezen dat dat niet altijd het geval is.

Zo waren we vroeger als kind vaak tegen beter weten in aan het zoeken naar een leuke film op Betamax. Een hoek die in de videotheek kleiner en kleiner werd in afwachting tot het moment dat het in zijn geheel zou worden opgeslokt door de VHS schappen.

Het verhaal van mijn ouders over de betere beeld en geluidskwaliteit werd steeds minder groots verkondigd en toen we ‘The sound of music’ voor de honderdste keer hadden gekeken zijn ze toch gezwicht voor een inferieure VHS viderecorder.

 

WordPress

Zo is het ook met WordPress. Dit CMS systeem voor websites is niet perse de winnaar omdat het het allerbeste systeem is maar meer omdat het zo enorm populair is. Dit komt voornamelijk omdat het gratis en ‘open source’ is. Dit maakt de drempel om het te gebruiken laag en zorgt dat menig ontwikkelaar lustig op het systeem kan doorontwikkelen.

 

Wil je weten hoe wij een goede wordpress website bouwen? we komen er graag meer over vertellen.

Is het dan een slecht CMS?

Zeker niet. WordPress is een heel gebruiksvriendelijk systeem waarin ook gebruikers met minder technische kennis gemakkelijk hun website kunnen aanpassen, onderhouden en uitbreiden.

Door de open source insteek zijn er héééél veel handige plugins en templates ontwikkeld waarmee bijna alles wat je op websitegebied wenst kan worden ingevuld. Mooie designs, webshops, betaalfunctionaliteit, zoekmachineoptimalisatie, you name it.

Misschien is deze overdaad van plugins en templates gelijk de valkuil. Wat nou als je complete website is gebouwd op basis van een template die niet meer ondersteund wordt door de ontwikkelaar? Dan ben je mooi in de aap gelogeerd. Daarom is het belangrijk om ook op dit vlak verstandig te kiezen. Gratis kan wel degelijk een prijskaartje hebben!

 

Zoekmachinevriendelijk

De opbouw van een WordPress website is zoekmachinevriendelijk en Google waardeert dat! Door gebruik te maken van de juiste plugins kan je het zelfs nog verbeteren. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) blijft werken maar met een wordpress site heb je in ieder geval het juiste gereedschap in handen. 

Goede keus!

Garanties zijn er natuurlijk nooit maar met een zoveel gebruikt platform als WordPress is de kans klein dat je jezelf in de toekomst in de Betamax hoek terug zal vinden.

mooie website?

We kijken graag samen hoe we ook voor jouw een website kunnen maken waar je trots op bent.

Share This