fbpx
Selecteer een pagina

Hoe lang gaat een website mee?

Wat gaat de tijd snel!

Hoe vaak zeg je dat niet tegen jezelf? We denken er aan als je weer naar de tandarts moet, als je toe bent aan een nieuw matras en als je dochter thuis komt met haar eerste vriendje.

Denk je er ook wel eens aan bij je website? Voor de meeste ondernemers is het maken van een nieuwe website een intensief traject. Wellicht dat het daarom zo kort geleden lijkt dat hij is gebouwd. Maar kijk eens objectief, wanneer was dat?

 

Hoe lang gaat een website mee?

Webdesigners zeggen meestal 2 a 3 jaar. Naar mijn mening is het niet zo makkelijk een eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van de vooruitstrevendheid van het ontwerp, je branche, je doelstelling, hoe vaak je hem update.

Toch is het als je website ouder is dan 3 jaar raadzaam er eens goed naar te kijken. Of beter, laat iemand anders dat doen. Een ander kan het veel objectiever beoordelen, al is het maar omdat hij niet de pijn voelt van de eerdere investering.

Als je website ouder is dan 5 jaar is de kans groot dat je toe bent aan iets nieuws. Zowel qua design als techniek is er in 5 jaar veel veranderd. Zo zijn websites van voor 2014 vaak niet geschikt voor alle schermen. Belangrijk in een tijd dat meer dan 50% van het websitebezoek mobiel plaatsvindt. Google houdt hier ook rekening mee, het gevolg is dat je steeds verder zal dalen in de zoekresultaten.

 

Is jouw website nog up to date?

Een nieuwe website is leuk!

Maar laten we het vooral positief bekijken. Een nieuwe website is als een nieuwe auto. Zeker als je oude al een tijdje meegaat zal je versteld staan van alle nieuwe gadgets die er nu op zitten. Naast de nieuwe functionaliteit is het ontwerp ook weer helemaal van deze tijd. Je kan mensen dus weer vol trots doorverwijzen naar jouw internetdomein.

 

Dag oud, hallo nieuw!

De valkuil

Het maken van een nieuwe website is vaak een mijlpaal in de ontwikkeling van je onderneming. Het is het moment dat je weer overal over na gaat denken. Hoe presenteer ik me als ondernemer? Zijn die teksten en foto’s nog wel van deze tijd? Moet ik eens kijken naar mijn productportfolio? Kan ik misschien ook online verkopen?

Dat maakt het proces van een nieuwe website vaak intensief en impactvol. Dat is heel mooi en tegelijk ook een grote valkuil. Als je namelijk wacht tot je overal uit bent komt die nieuwe website er nooit. Een website is dynamisch en in tegenstelling tot die gedrukte folder wel makkelijk aan te passen en uit te breiden. Het is alleen maar goed als je af een toe nieuwe teksten en foto’s plaatst en die webshop kan je ook prima het jaar erop toevoegen. Dus stel niet uit en start nu met de bouw van die website! Je zal zien dat de inhoud dan vanzelf volgt. 

Nieuwe website? we maken hem snel, mooi en goed!

Een modern ontwerp, mooi en functioneel op alle schermen, goed vindbaar en gemakkelijk zelf aan te passen. Zo zijn onze websites.

Share This